Krämigaste havregrynsgröten

Hejs svejs!

Vet inte vad ni gillar att äta till frukost, men i perioder är jag galen i olika varianter av gröt. Favoriten är risgrynsgröt och på andra plats mannagrynsgröt och efter det havregrynsgröt. Den sistnämnda kan jag dock tröttna på i perioder, men efter att ha provat på smällen s smarriga och krämiga gröttips på just havregrynsgröt är det osäkert om jag kommer använda något annat recept än just detta:

För 2 portioner:

2 dl havregryn

4 dl havremjölk

1krm salt

Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Snart blir gröten alldeles krämig och god… dags att servera! Toppa med dina favoriter, jag var ”onyttig” och toppade med jordgubbssylt och serverade med mellanmjölk.

Perfekt frukost en ledig fredag som denna!

Hörni, imorgon ska det visst bli lika fint väder som idag om inte än varmare! Så härligt! Idag efter lunch packade jag och mina två yngsta fika och badkläder och åkte till, en för oss rätt så okänd badplats. Kul att upptäcka lokala badställen ochså!

Nu har äntligen vår äldsta flicka kommit hem från sitt ridläger. En intensiv vecka som avslutades med bad med hästarna. Härligt att hela familjen är samlad nu.

Imorgon tänkte vi packa med oss lördagsfrukosten och ta en sväng med vår båt för en förmiddag på böljan blå. På eftermiddager vi bjudna på maskeradkalas hos grannarna på deras altan. En lördag med lagom inplanerat!

KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: