Vit & mörk chokladpannacotta

Hej & Go’ kväll!

Så var vi i slutet på denna veckan och första arbetsdagen för egen del imorgon pga. den eländiga huvudvärken i tisdags och de två symtomfria dagarna hemma ( som ni läste i förra inlägget). Ska bli riktigt kul att återgå till jobb.

Eftersom det är fredag imorgon tänkte jag tipsa er om en väldans smarrig dessert vi bjöd svärisarna på i lördags; nämligen pannacotta med vit och mörk choklad. Det roliga med denna är att den ser mer avancerad ut att göra än vad det i själva verket är.

Här kommer receptet som räcker till 4-5 formar:

4-5 dl grädde

1 dl gelésocker multi

50g hackad vit chokald

50g hackad mörk choklad

Häll den vita chokladen i en bunker och den mörka i en annan bunke. Koka upp grädden med gelésocker multi. Häll hälften av detta i bunken med vit choklad och andra hälften i bunken med mörk choklad . Rör om så chokladen smälter helt. Fördela den mörka chokladsmeten i 4-5 dessertglas. Sätt in o kylen i minst 1 timme för att stelna in du häller på den vita chokladsmeten. Låt stå i kyl i minst 1-2 timmar till. Dekorera gärna med jordgubbar eller hallon och pudra över lite florsocker.

Detta var verkligen smaskens och Pannacotta är väl aldrig fel efter en god middag i solnedgången?!

Nu väntar en snabb dusch och marsch i säng för undertecknad!

KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: