Tårtkalas Deluxe

Hej finaste!

Måndag idag och man är sådär lagom seg efter en arbetsdag och en sväng till ridskolan med äldsta dottern. Läggdags alldeles strax. Ska bli extra skönt då jag renbäddat med nytvättade sängkläder. Något annat som var gott var de goda tårtorna som vi bjöds på när svärfar firade sin 65-årsdag med de närmast sörjande i lördags. I mannens familj är det tårta med gult som gäller när det ska firas något. Tårta med gult är helt enkelt en rice crispies/marängtårta med en påskgul smörkräm mellan lagren. Ovanpå, lättvispad grädde och valfri dekoration som här med, påskkycklingar i marsipan, färska hallon och chokladlinser.

Förutom tårta med gult bjöds vi på mannens faster vida, berömda moccatårta. Sedan jag smakat denna fantastiska skapelse första gången så är det endast hennes moccatårta som gäller om jag ska njuta. Den är så god, och kombon av kaffesmörkrämen,marängbottnarna och den rostade mandeln gör denna tårta till något extra!

Förutom moccatårtan bidrog hon även med en fin gräddtårta med hallon. Den orkade jag tyvärr inte smaka på, men aptitlig och vacker var den.

Vilken är Er absoluta favorittårta??

KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: