Gårdagens smarriga middag & lördag i sikte

Hallå på er!

Hur lever livet med er? Jobb,lediga, sjuka,karantän? Härhemma är det hittills (tack och lov!) det förstnämnda som gäller. Tänker extra mycket på er som blivit sjuka, ber för att ni ska bli friska och ha hälsan igen! Idag är det lördag och vi ska njuta av en lugn förmiddag hemma innan vi åker på ett (ska sägas) litet 65-årskalas till svärfar. Först hade de tänkt ha öppet hus, men i rådande situation som är just nu, blir det endast de närmast sörjande, det vill säga barn, barnbarn och sonhustrur.

Nog pratat om Corona och andra tråkigheter. Tänkte dela med mig av den underbart goda italienska kycklinggratängen jag lagade till middag igår. Den gjorde succé vill jag lova! Och just därför får ni här receptet. Det kommer från Köket och är signerat Tareq Taylor.

Detta behövs för att laga denna goda middag: 1000g kycklingfiléer

flingsalt

nymald svartpeppar

15 soltorkade tomater i olja

1,5 klyfta vitlök

0,75 röd chilifrukt

1,5 tsk torkad timjan 2dl kycklingfond 2,5 dl vispgrädde

1dl lättcremé fraiche

1,5 dl finriven parmesan.

Till servering:

12 körsbärstomater

0,75 kruka basilika

6 portioner kokt pasta, gärna färsk

Värm upp ugnen till 180 grader varmluft .skär kycklingen i hyfsat breda strimlor och fräs i stekpanna så den får färg. Salta och peppra och lägg i en smörjd ugnsfast form.

Strimla soltorkade tomater och dels chilin i mindre bitar samt skör upp vitlöksklyftorna. Låt fräsa i och tillsätt kycklingfond,grädde & créme fraiche. Låt koka upp och tillsätt oregano, timjan och parmesan. Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i en kvart. Ta ut formen och strö över körsbärstomater & basilikabladen. Servera genast till nykokt pasta.

Såååå gott!!!!!

KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: