Detta med Corona-viruset

Hej där!

Jag vet inte hur ni känner, men det känns ju lite smått sorgligt med det som händer i vår värld och framförallt vårt land just nu. Jag talar självklart om Corona-viruset som också går under namnet Covid-19. Förskolor, skolor och universitet stängs ner i åtminstone under en tvåveckorsperiod två av våra grannländer. Allt för att försöka stävja smittspridningen, men Sverige står fast vid att inte vidta dessa åtgärder. Som jag förstått det är det upp till kommunerna/stadsdelarna själva att vidta sådana åtgärder. I kommunen jag arbetar i och även barnen går i skolan har än så länge inte valt att stänga ner förskolor och skolor, men det kan ju ändras det med. En annan sak som togs beslut om igår kväll var att regeringen valde att gå på folkhälsomyndighetens linje och förbjuda alla evenemang med 500 eller fler besökare. Jag tycker det är bra att försöka stävja smittspridningen med denna åtgärd, även om det känns trist att en rad roligheter ställs in, däribland Vin&deli mässan ställs in. Just ovan nämnda evenemang skulle vi gå på. Det var min födelsedagspresent till mannen och vi hade sett så fram emot detta och bokat in oss på övernattning på hotell för att kunna koppla av ordentligt. Jag hoppas arrangörerna kommer upp med nya datum & att våra biljetter förhoppningsvis gäller då så att vi slipper köpa nya. Hur har Corona-viruset påverkat dig?

KRAM

I helgen ska vi inte göra många knop, så himlans skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: