Minikladdmuffins med chokladglasyr

Hej där, Finisar!

Måndag idag och förra veckan gick så fort att jag inte hann kika in till er, men nu, så! Helgen som gick var intensiv, men kul! Prins K hade sin efterlängtade killkväll, då fyra av hans klasskompisar kom hit, åt hamburgare, snacks, spelade tv-spel, så på film och sov över. Till efterrätt fick de små kladdkakemuffins med glasyr. Tror alla var mycket nöjda! Receptet på muffinsen ska ni ochså få:


Muffins:

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl vetemjöl

Glasyr:

75 g smält smör
2 msk kallt kaffe
4 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Börja med att värma upp ugnen till 175 grader och placera ut småbrödsformar på en plåt. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner de torra ingredienserna samt det smälta smöret. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten sv ugnen i max 5 minuter. Låt svalna och gör under tiden glasyren. Blanda ihop samtliga ingredienser till glasyren och klicka eller spritsa på muffinsen. Dekorera med strössel eller bakdekoration, om du vill. Njuuut!

KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: