Krabbelurer eller skrabbelucker?

Hej lördag!

Igår, fredag var jag ledig och passade på att skämma bort mina skatter med ett extra festligt mellis; krabbelurer med vispad grädde och hemkokt jordgubbssylt. På Instagram frågade jag mina följare i mina stories vad de kallar dessa tingestar som smakar som en blandning av sockerkaka och plättar, krabbelurer verkar vara vanligast, men en följare var uppväxt med att de kallades tomteplättar, gullig benämning, tycker jag!

Hursomhelst jag är inte sämre än att dela med mig av receptet på dessa! Passar perfekt som mellis, fika eller en söt frulle. Superenkla att tillaga och detta recept hittade jag på ICA:

1 1,2 dl socker

4 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1tsk vaniljsocker

2 1/2 dl mjölk 2 ägg

2 msk smör

Blanda socker,mjöl,bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa ner mjölken till en slät smet och tillsätt till sist äggen. Stek plättarna i smör i en plättlagg eller i en liten stekpanna.

Servera med vispad grädde och valfri sort

Detta var jättegott och perfekt som ett lite lyxigare mellis. Kanske inget jag lagar till barnen varje dag, men vill man festa till det och fira helgen och det stundande sportlovet, så, javisst!

Idag njuter vi av en lagom, lugn lördag. Lilla A ska ta igen en ridlektion, så vi ska åka till ridklubben om en stund. Mellon ska vi nog ochså kika på ikväll, även om förra helgens startfält var riktigt blekt, om jag får säga det själv. Senare ikväll ska jag över till min vän och fina granne J på lite tjejkväll med gott i glasen. Har förberett en överraskning att ta med. Mer om det i ett senare inlägg!

Ha en finfin lördag alla ni som hittat hit!

KRAM

En tanke på “Krabbelurer eller skrabbelucker?

  1. Tänkt prova krabbelurer ett tag men det har inte blivit av. Låter ju så gott. Också funderat på att byta från nouw nu men tiden har inte funnits att ta tag i det och var jag ska ta vägen i sådana fall.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: